Dia internacional de la felicitat

US POT INTERESSAR…

Al llarg de la vida, l’ésser humà es qüestiona en múltiples ocasions el concepte de “felicitat”. Incomptables filòsofs, durant la història de la humanitat, han intentat respondre la pregunta “què és la felicitat?” i segurament mai trobarem dues respostes iguals.

Avui és el Dia Internacional de la Felicitat i la Organització de les Nacions Unides (ONU) elabora, cada any, el World Happiness Report, que pretén calcular amb indicadors objectius la felicitat de cada país. L’informe inclou 157 països y s’entrevisten 1.000 persones per cada país a les quals se’ls demana una avaluació de vida amb la pregunta “com valoren la seva vida actual en general del 0 al 10?” y se’ls pregunta sobre les seves emocions amb les qüestions “van somriure o riure el dia anterior o, per contra, van experimentar preocupació, tristesa o van estar enfadats durant un temps prolongat?” La resposta es codifica com a 1 si és afirmativa i 0 si és negativa.

L’any 2021, de mitjana mundial, vam obtenir una puntuació de 5,58, mentre que Uganda es va situar en la posició número 83 amb una puntuació de 4,6. Des de Petits Detalls hem volgut parlar amb els nostres equips per respondre a les preguntes “què és la felicitat?”, “com podem aconseguir-la?” i el més important, trencar, o no, amb la creença que tenim en els països del nord global sobre el constant estat de felicitat en el que viuen els africans encara que siguin pobres i no tinguin res.

Facebook
Twitter
Instagram