Smiles for Luuka

 

Smiles for Luuka és un projecte de desenvolupament d’escoles primàries comunitàries del districte de Luuka, un dels districtes més pobres del regne de Busoga, una regió a l’est d’Uganda on es troben tots els projectes de Petits Detalls.

Tot i que l’objectiu principal del projecte és el desenvolupament, en l’àmbit educatiu, dels centres comunitaris, aquest projecte beneficia a tota la comunitat ja que treballen en sanitat, ocupació, conscienciació, infraestructures i el benestar general.

Actualment estem treballant en quatre escoles diferent amb un total d’aproximadament 3.500 alumnes.

Línies d’acció

A les escoles on treballem, hi realitzem programes per la promoció del nivell acadèmic o de formació de professors, ens encarreguem de millorar les instal·lacions i construir nous espais i mobilitzar la comunitat perquè s’impliqui amb l’escola, que és on comença el canvi.

Promoció del desenvolupament acadèmic dels alumnes de les escoles que formen part de Smiles for Luuka a través de programes dirigits a alumnes i professors. Per promocionar els estudis més enllà de la primària cada any es dota d’una beca secundària al millor i la millor alumna de setè curs.

 

 

Per garantir l’èxit de tots els projectes de Petits Detalls, és fonamental mantenir una excel·lent relació amb totes les comunitats amb les que treballem. Per aquest motiu no ens cansarem d’insistir en la importància de treballar amb les contraparts locals i d’involucrar a tota la comunitat en tots els nostres projectes.

La sensibilització té un paper fonamental en els nostres projectes. A Smiles for Luuka es porta a terme a través de diverses iniciatives. Una de les més destacades és la celebració dels Dies Comunitaris a través dels quals, i gràcies a l’art, estudiants, professors/es i famílies discuteixen sobre temes tan importants com el dret a l’escolarització, l’alimentació o la higiene.

Promoció d’activitats extraescolars (musicals, esportives i artístiques) per complementar l’educació formal que reben cada dia a l’escola.

A Uganda la nena viu una situació d’extrema vulnerabilitat. També, l’estigma que acompanya la menstruació dificulta que les noies puguin continuar els estudis. La ignorància i la falta de recursos són actors principals en aquesta injustícia. Per assegurar una educació equitativa, de qualitat, íntegra i amb valors, s’ha dissenyat un programa de sensibilització a més de la creació d’un taller de fabricació de compreses reutilitzables que es reparteixen de forma gratuïta a les alumnes de quart a setè de primària.

l

Un dels pilars fundamentals del projecte Smiles for Luuka són els professors, que cada dia i durant tot l’any fan possible el desenvolupament de les escoles primàries amb les que treballem. Sense ells, res d’això seria possible. La formació de professors és un programa educatiu amb el propòsit de potenciar el rendiment dels docents dels centres.

Remodelació de les escoles per convertir-les en espais segurs i eficients on els nois i noies puguin estudiar.

 

 

WASH és un programa de sanejament de les escoles. Les seves principals línies d’acció són la sensibilització i conscienciació i la reconstrucció de latrines escolars.

Facebook
Twitter
Instagram