Close

Poseu-vos en contacte: info@petitsdetalls.org

MUPENZI (orfenat)

Quants més ens unim, més gent podrem ajudar i a més nens els hi canviarem la vida!

Petits Detalls neix per fer-se càrrec d’un orfenat amb 40 infants, 31 noies i 9 nois, a partir dels 3 anys d’edat.

Aquesta diferència de gèneres és degut a que les dones segueixen estant en una posició més vulnerable i són més propenses a la marginació social. Per altra banda, Uganda és un dels països amb més orfes de l’Àfrica, gaire bé 2 milions, degut a la curta esperança de vida, l’alt nivell de sida entre la població i la guerra civil patida fa uns anys.

La situació dels 40 nens i nenes, com molts altres a l’Àfrica, era molt greu abans que ens els trobéssim. No podien menjar més d’un cop al dia, no anaven a l’escola, dormien al terra en una casa en runes i havien de caminar moltes hores al dia per anar a buscar aigua al pou més proper.

Molts dels nens pateixen malalties greus. Quatre d’ells tenen sida, epidèmia molt extensa a Uganda. Una altra nena pateix una malaltia, semblant a la leucèmia, molt greu e incurable. I molts dels orfes pateixen casos, molts d’ells greus, de malnutrició.

A dia d’avui, gràcies a l’ajuda i feina de tots, aquests nois gaudeixen d’una vida molt més digna: s’alimenten seguint una dieta nutricional, per tal de combatre els casos de creixement estancat i malnutrició. Tenen accés a tractament mèdic, sanitat i aigua potable;  i d’aquesta manera abolim les malalties comuns a l’Àfrica, tals com la malària. Viuen en una bona casa amb tot el que necessiten per poder gaudir de la seva infància, com tots els nens del món haurien de viure. Perquè tots hem sigut nens, però no tots han tingut infància. I, el més important, reben educació a una bona escola; no només per aprendre a escriure i a llegir, sino per ser capaços de poder decidir el seu propi futur. Per tal que ni la pobresa ni la misèria ho faci per ells.

Acabar amb un cas de pobresa tant extrem no és senzill, encara ens queda molta feina per fer, però junts, amb la feina i ajuda de tots, ho aconseguirem.

A Mupenzi som conscients, tots els que hi vivim, de la sort que tenim de poder formar part de la família de tots els que somiem en un món millor. Dels que entenem que en els nens, i a través de l’educació, està la força per canviar-lo. Dels que volem compartir de veritat un món en el que tothom pugui tenir com a mínim el que necessita. De que formem part de la família de la solidaritat. Benvinguts a la nostra família!

Junts podem arribar més lluny!

Galeria de com van arribar els llits pels nens!!!!!